1
p
Extrakt původní mladiny
(% hm.)
2
m
Zdánlivý extrakt
(% hm.)
3
a
Alkoholový faktor zdánlivé attenuace
(-)
4a
A % hm.
Alkohol v % hm.
(g/100 g)
4b
A % hm.
Alkohol v % hm.
(g/100 g)
5
A % obj.
Alkohol v % obj.
(ml/100 ml)
6
b
Alkoholový faktor skutečné attenuace
(-)
7
q
Attenuační kvocient
(-)
8
n
Skutečný extrakt
(% hm.)
9
SG
n
Relativní hustota skutečného extraktu
(-)
10
SG
EtOH
Relativní hustota alkoholu
(-)
11
SG
pivo
Relativní hustota piva
(-)
12
PZ
Zdánlivé prokvašení
(%)
13a
PS
Skutečné prokvašení
(%)
13b
PS
ASBC
Skutečné prokvašení podle ASBC
(%)
14a
energie
Energetická hodnota piva
(kcal/100 ml)
14b
energie
Energetická hodnota piva
(kJ/100 ml)
15
ρ
Hustota piva
(g/cm3)
Řemeslné pivovary: Nielsen (2004)
Řemeslné pivovary: Cutaia, Reid, Speers (2009)